Hírek, aktualitások

Németországban jártunk a Karneválon

Március 27-én indultunk és közel 12 órát autóztunk, mire odaértünk. A következő napon vendéglátóink városnézére hívtak bennünket a környék központjába, Trierbe, ahol jót sétáltunk a történelmi belvárosban. Délután megkezdődött a felkészülés a szolgálatra. Kb. 5000 mulatozó mozgó őrségi ellátására összeállt a csapat: egy MOK, két mentőautó, egy kárhelyparancsnoki jármű és a mi kisbuszunk. A 16 fős csapat először részt vett az eligazításon, majd konvonjban átautóztunk a közeli Newel településre. A fő utcán este 6-kor kezdődött a felvonulás, mókásan feldíszített traktor pótkocsik jelmezbe öltözött táncoló emberekkel, akik cukorkát dobáltak a bámészkodó tömeg közé. A felvonulás végeztével fergetes utcabál következett és hajnali háromig tartott. Megállapítottuk, hogy bizony nagy szükség volt ránk. Néhány karneválozó a kórházban kötött ki. Mind az ötünknek jutott rendesen feladat, ágyba csak reggel kerültünk.

Német barátaink elvittek bennünket a szomszédos Luxembrugba és a környékbeli hegyek közé. A következő este ismét karneválon voltnk, ezúttal azonban mi mulattunk és a Vöröskereszt mentőszolgálata dolgozott. Kirándulásunk ezzel véget ért, újabb 12 órát ültünk a kisbuszban és március 3-án este megérkeztünk a Bem rakparton lévő Mentőállomásunkra.

Európa több országban van Máltai Mentőszolgálat, amelyek kapcsolatot tartanak egymással. A gyakorlatok mellett egyre többször veszünk részt közösen rendezvények egészségügyi biztosításában.